ABOUT

 

Danske Peter Lodahl er uddannet på Det Kongelige Musikkonservatorium i Århus og på Operaakademiet i København. Siden 2009 har den lyriske tenor vundet både publikums og anmelderes gunst på Operaen i København, hvor han fremhæves af anmelderne for sin virtuose stemme og sine ærlige og rørende dramatiske fortolkninger.

Den kommende sæson byder på to debutroller for Peter Lodahl, idet han i sommeren 2014 synger den krævende titelrollen i Mozarts Mitridate på Drottningholm Slottsteater og ligeledes synger sin første Daphne i Leukipposin på Theatre La Monnaie i Bruxelles.

Peter Lodahl startede sin solistkarriere hos Operaen i Kiel, hvor hans første roller inkluderede Don Ottavio i Don Juan, Decio i Vivaldis Ottone i villa, Percy i Anna Bolena, Rinuccio i Gianni Schicchi, Cassio i Otello og Don Alfredo i Künnekes Lady Hamilton.

Herefter udvidede han sit repertoire på Komische Oper i Berlin, hvor han sang ledende roller som Rodolfo i La Boheme, Alfredo i La Traviata , Lenski i Evgeny Onegin , Tamino i Tryllefløjten , Belmonte i Bortførelsen fra Seraillet, Ferrando i Cosi fan tutte, Almaviva i Barberen i Sevilla, Pylades i Ifigenia da Tauride og Renaud i Glucks Armide.

I 2007 blev Peter Lodahl nomineret til ‘Young Artist of the Year’ af det tyske operamagasin Opernwelt. To år senere, siden 2009, har den lyriske tenor været engageret som solist hos Operaen i København, hvor han har vist både sin stemmes og sit dramatiske talents nuancer i roller som Tamino, Ferrando, Rodolfo (overfor Anna Netrebko), Alfredo, Romeo (Romeo et Juliette), Edgardo (Lucia di Lammermoor) og Painter og Negro i Lulu.

Også på de udenlandske operascener har Peter Lodahl høstet succes i roller som Tamino på Staatsoper Berlin, Don Ottavio på både Hamburgs Statsopera og Den Norske Opera i Oslo, Ein Jüngling i Die Frau ohne Schatten, Rolla i Verdis I Masnadieri på La Monnaie i Bruxelles, Alfred i Flagermusen, Fenton i Falstaff med Göteborg Opera, Ernesto i Don Pasquale på Schloss Rapottenstein i Østrig og Nerone i Monteverdis Poppeas Poppea i Stockholm.

Sæsonerne 2011/12 og 2012/13 har særligt budt på Lodahls genkomst på Komische Oper Berlin, med produktioner af både Boheme og La Traviata, engagement i Stravinskys Pulcinella i Alice Tully Hall (New York), Don Ottavio med Hedeland Opera Festival , og fortolkninger af Rinuccio, Fenton, Alfredo og Ferrando på Operaen i København, samt partiet som Den unge sømand i Tristan og Isolde på Den Jyske Opera.

Peter Lodahl er en efterspurgt koncertsolist, både i oratorier og liedkoncerter, og han optræder jævnligt med både danske og udenlandske symfoniorkestre. Han har arbejdet sammen med førende dirigenter som Giancarlo Andetta, Michael Boder og Günther Neuhold for blot at nævne nogle få.

I 2013 sang han en anmelderrost Salzburg-debut i Grosses Festspielhaus i tenorpartiet af Verdis Requiem med Mozarteum Orchestra under ledelse af Alexander Shelley. Samme år debuterede han på Wiens Musikverein i Schuberts Messe i Es-dur med Franz Welser, foran Wiener Hofmusikkapelle, ligesom han har gæstet podiet hos Stuttgarts Liederhalle sammen med sopranen Diana Damrau. Hans oratorierepertoire inkluderer Bachs Juleoratorium, St. Johns – og St. Matthews – passionen, et bredt udvalg af kantater, Mozarts Requiem, Missa Brevis og Mass i c- mol, Händels Messias, Jephta og Joshua, Haydns Skabelsen og sæsoner, Paukenmesse og Stabat Mater, Mendelssohns Die erste Walpurgisnacht, Beethovens niende symfoni, Mahlers Lied von der Erde og Bartoks Cantata Profana.

I 2013 blev Peter Lodahl slået til Ridder af Dannebrogsordenen.